http://publishme.se/971575/settings/theme/templates/ Rebecka - Au pair i Seattle -

Skidåkning!

publicerat 2011-12-31 klockan 06:57:42

Avslutar veckan med fullspäckade dagar!
Shoppade nyårsklänning igår och sedan åkte jag och Ann och hyrde skidor. Så nu har vi skidor ända till April!! Wohhoo'

Vi invigde dem redan idag, skidåkning på Stevens pass. Perfekt snö var det, som att åka på bomull;) bästa jag någonsin åkt på tror jag. Och bra backar, en kanondag helt enkelt.
Förutom hemresan. Brukar ta runt 2 timmar att åka, idag tog det nästan 6 timmar för oss! Trafik stoppning när vi åkte ifrån Stevens, pgr av snöstorm. Sen (några timmar senare,) stannade trafiken igen, denna gång av en olycka. Så där stod vi mitt ute i skogen i världens bilkö. Spännande, eller bara väldigt drygt. Men vi kom hem tillslut och hade trots allt en väldigt fin skiddag!


Happiness

publicerat 2011-12-29 klockan 01:37:38

Har spenderat stora delar av senaste dagarna denna vecka till sömn och vila, riktigt skönt! Älskar att ibland ha egentid och göra ingenting. Men bara ibland.

Igårkväll åkte jag och Ann på husparty i Kirkland, några tjejer (som är kompis med våra kompisar) hade precis flyttat till nytt hus. Kul att träffa massa nytt folk och så spelade vi rock band, jag på trummor och ann på gitarr, sjukt kul!

Idag gick jag upp klockan 9, efter för lite sömn, och åkte till ishallen. Där väntade skridskoåkning med Kim, Alice och Toby! Åh vad det är kul att få träffa dem igen! Och idag känns det mkt bättre efteråt, inga tårar utan bara glädje av att få se dem :) lycka!


min nya kompis och lyckan av svenskt på QFC

publicerat 2011-12-27 klockan 08:22:01


1 år

publicerat 2011-12-27 klockan 02:36:07
För ett år sedan mötte jag upp en svensk tjej som jag träffat ett par gånger på Lucian vi båda var med i. Vi åkte till Alderwood Mall för shopping och jag visste redan då att henne, henne gillar jag.
Nu sitter jag "hemma" hos samma tjej, ett ställe jag varit på så många gånger så det inte går att räkna. Senaste månaderna har vi setts i princip varje dag, och går det mer än 2 dagar utan att vi ses är det konstigt. 1 vecka utan varandra känns (för mig iaf) som en evighet. Jag skulle inte kunna föreställa mig Seattle, eller ens mitt liv, utan henne. Hon är en av dem personerna som kommit mig närmast och verkligen känner mig. Vet mina bra sidor och även mina brister.

Tack bästa Ann för att du är min vän och står ut med mig i vått och Torrt.
Jag är så glad för att få ha dig i mitt liv.
<3



1 år och några dagar sedan, innan vi visste vem den andra var. Random kort taget.
Ann är lite: Vem är hon? och jag bara ler lite konstigt.



Ann och jag i Florida<3

Merry Christmas!

publicerat 2011-12-26 klockan 09:57:03
God Jul!
Började som sagt dagen med paketöppning. Fick pippitröja, lova vantar, hårpuder och pengar från Sverige. Snuggie (haha), scarfsar, presentkort på Itunes och biograf, godis, smycken, jack-väst och lite annat smått o gott från värdfamiljen.

Sen skypade jag med familjen och Sara i några timmar, saknar<3
Efter det bar det av till V-pappans bror där det var julmiddag med släktingar. Trevligt och julmysigt
Saknade dock Paradisasken, julmusten och Kalle Anka, nästa år ska jag minsann njuta av alla småsaker!

Nu ska jag sova innan jag somnar på datorn;) Imorgon ska jag vara hemma och hålla koll på ungarna en stund på morgornen medans föräldrarna är iväg, sen har jag ledigt! puss gonatt

Julafton

publicerat 2011-12-25 klockan 08:11:43
Nu är Julen i princip över där hemma i Sverige, medans min precis börjat. Den som spar han har, eftersom jag iår firar den 25 december ;)

Igår var jag hos Elin (Svensk au-pair) som hade svenskt julbords fest. Runt 10 svenskar som gottade oss på svenskt mat och glögg. Mysigt! Efteråt blev det utgång på barer och denna braiga kväll slutade klockan 3am hemma hos Ann, skypandes med min bror. Kul, för det var minsann inte igår det!:)
Vaknade imorse efter 4 timmars sömn och hängde hemma hos Ann med julklappsbyten, fram till eftermiddagen. Då åkte jag hem, slog in sista paketen och sen blev det kyrkan med v-familjen. Efter det åkte vi till Mormor och morfarn för middag och tjuvstart på paketöppnanden. Så nu sitter jag mätt som en plätt och trött som en lört (eller nåt) och ska sova. Imorgon kommer jag väckas tidigt (antar jag) av ungarna och då blir det Jul på riktigt. Paketöppning (och dem har måånga paket), julmys och sedan julmiddag med släktingar.

Så God natt och God Jul! Hörs imonn

It´s hard to fight this feeling

publicerat 2011-12-23 klockan 22:23:54
Jag har nu suttit och försökt få ihop ett inlägg om att jag igårkväll träffade Toby, Alice och Kim.
Men det går inte. Jag kan inte skriva. Känslorna är för många och jag blir bara gråtfärdig.
Jag hade en jättebra kväll och det var himla kul att få träffa dem igen!

Samtidigt gör det ont för jag inser hur otroligt mycket jag saknar dem.
Och jag vet att barn går vidare och glömmer fort och att det är så det ska vara. Men när pojken jag tog hand om 5 dagar i veckan i 1 år inte kommer ihåg mitt namn, då hjälper det inte att vara beredd för det gör lika ont i hjärtat ändå.



så länge sen, samtidgt så kort tid sedan.

3 funderingar

publicerat 2011-12-22 klockan 09:16:38
1. Kan nån förklara hur det skulle kunna vara möjligt att smöret i Sverige har tagit slut?
2. Vad är det för rykte jag hör om att Max börjat med hemkörning?? Haha skojar dem eller?
3. Efter att ha sett "The girl with the dragon tattoo" måste jag bara få säga att svenska engelskan inte är den finaste.. (och nej jag säger inte att jag inte har svenskt uttal för det har jag;))


Min dag:
Halvt sovmorgon (ungarna hade ingen skola så fick sova till 8.30 typ!), bakade pepparkakor av min egengjorda pepparkaksdeg, första helt egengjorda, och mums vad goda ;). Äldsta pojken åkte på basketboll träning, lunch, och sen Bio med ungarna: Arthur christmas. Hem, slutade, åt middag och bio igen. BRA dag.

"Have a Magical day"

publicerat 2011-12-20 klockan 06:31:53
Kom på att ni inte sett bilder från Florida än! So here you go: Disneyworld, Orlando, Florida.


Började massa mornar med room-service till frukost. SJUKT GOTT!


En bit av Hotellet. Har jag sagt att bara själva hotellet var megastort?


Magical Kingdom


Slottet




Mimmi kom och sjöng för Ann och gav cupcake..


..Och även Kalle Anka ville säga Grattis ;) (haha Ann och hennes hand!;))


Hotellet


Universal Stuidos


På Anns födelsedagskväll gick vi ut med hennes v-familj och åt. 3-rätters middag, Amerikansk "Lucia" och avslutningsvis Fyrverkirier! Ganska så bra kväll ändå ;)

Och nu blev det visst väldigt långt inlägg.. får ta resten en annan dag (Snart).
Dags för lite tv-serie tittande sen sova. Hörs imonn!

Ge mig Torsdag?

publicerat 2011-12-20 klockan 06:10:14
Okej vart tog Måndagen vägen? Playdate med Ann, pojkarna hade inga läxor och imorgon är deras sista skoldag innan lov! Så sedan resten av veckan har jag alla 3.
Men det ska faktiskt bli lite kul, även om det blir ganska mycket mer jobb.

Idag skickade jag era julklappar mamma! Men det får komma ett till paket till din födelsedag..
men ni fick halva nu iaf :)

Förövrigt, jag ska förhoppningsvis få träffa T&A på Torsdagkväll!! HoppasHoppasHoppas. Världens lyckligaste blir jag typ då. Saknar ihjäl mig lite. Fina ungarna, åh vad jag inte sett dem på alltför länge.

<3

.

publicerat 2011-12-20 klockan 05:50:19
Follow my blog with Bloglovin

Bra helg

publicerat 2011-12-19 klockan 10:07:50

Fredagskväll på barer, lördag "dejt" med snuggies, söndag gymmet och julklappsshopping + bio.
En riktigt fin helg :)


Tisdag

publicerat 2011-12-14 klockan 01:47:05

1. Seattle är kallt!;)
2. Tyler kom hem från skolan med en bok om Svensk Jul, han hittade och lånade den från bibblan för den fick honom att tänka på mig. Gulligt!
3. Lucia idag. Började morgonen med frukost framför svenska lucia-framträdandet och advent-ljusstaken. Mys!
4. Gjorde massa jul-pyssel med Riley idag, hej julkänsla!
5. Om 1 & en halv vecka är det Julafton, Galet!


Hemma

publicerat 2011-12-12 klockan 06:07:40
Efter att spenderat i stort sett hela dagen resandes är jag nu hemma i Seattle igen.
Har pratat lite med v-familjen som kom hem från sin resa igår, och nu sitter jag i sängen, redo för sömn. Klockan är bara 9, men jag är svintrött, och på Florida-tid är hon 12.

Ett fint paket väntade på mig här hemma, från fina Sara!
Godigheter från Sverige, kan man bli annat än lycklig? TACK:)

Och denna veckan har förövrigt varit toppen. Sjukt glad över att jag fick följa med Ann och hennes familj, det har varit en upplevelse sent att glömma. Bilder och sådant kommer, troligtvis imorgon. Om jag hittar min kamerasladd ;) pusshej



Fredaag

publicerat 2011-12-09 klockan 22:53:16

Dagarna susar förbi och vi har bara drygt 1 dag kvar här! Vi har sett alla stora världarna och idag har vi varit i en vattenpark. Fick lite solande där också, så sjukt behövligt. Får samla på mig massa D-vitaminer inför vintern;)

I onsdags var vi ute och åt, för att fira Anns 22 års dag! 3-rätters middag, julkonsert (väldigt likt vår lucia) och värsta fyrverkerierna. Superbra kväll!

Jag älskar semester och Disneyworld. Särskilt med varmt och fint väder!:)


min profilbild
bloglovin

Rebecka här. En 21 årig tjej som hösten 2010 flyttade till Seattle, USA, för att jobba som au-pair. Efter 1 år med en familj där jag tog hand om två barn, Toby 2 år och Alice 7 år är jag nu i en familj med 3 barn. En 4 årig tjej och två pojkar på 6 och 10 år. Här på bloggen får ni följa mitt liv som au-pair, allt från jobbet, vardagen, resor, vänner, Seattle, USA och en hel del bilder. Enyoj. Ps. Fotar med Nikon d60, don´t forget copyright!

Just nu i Seattle:
RSS 2.0