http://publishme.se/971575/settings/theme/templates/ Rebecka - Au pair i Seattle -

Det snurrar i min skalle

publicerat 2011-06-30 klockan 09:06:21
Jag vet inte vad jag vill längre, tankarna är för många och bara snurrar. Varför ska det vara så svårt att veta?
Istället för att skriva en massa babbel som jag inte ens kan bli klok på kommer lite bilder från helgen.





Just a question

publicerat 2011-06-28 klockan 08:04:07
Varför åker jag hem till Sverige igen i September, när det finns så mkt mer att se?

Varför åker jag tillbaka till K-na igen, vad har staden att erbjuda mig?

Nej, jag är ledsen. Men bara tanken på att gå tillbaka till mitt gammla liv igen ger mig ångest.

Underbara härliga liv.

publicerat 2011-06-28 klockan 07:47:26

Svenska flickor, sockerdrickor.. (nästan iaf)

Ane och moi. Ja jag vet, min krans var finaste ever och ni är såå avendsjuka på den!

klockren bild på oss normala. Bästa.

Såhär fin var min midsommar. Mat och Jordgubbstårta! hos Ann, (fick äntligen se Cloeboe igen! Normalt att jag saknar Anns v-barn efter typ 2 veckor.. ? haha) och sen åkte vi till ett ställe med en hel hög svenskar för lite dansande och sång.

Lördagen och Söndagen blev det Vancouver, men mer om det imonn. Ska lägga över bilder och video när jag får tid. Om jag får det. Men kan iaf säga att det var Awesome. Puss.

Glad Midsommar

publicerat 2011-06-24 klockan 07:30:43
Denna veckan susade förbi som alla andra.
Jag har fått spendera två dagar med Alice nu utan några måsten. Och åh vad underbart. Vi har kunnat leka, (hårfrissörska, skola, boll och sånt som en 8-åring gör) kunnat hänga i parken och springa runt, kunnat få bara vara. Underbart.


Imorgon är det ju midsommar då. Väldigt lustigt att inte fira i Sverige. Men samtidigt kan det bli bra ändå!
Det blir nog svenkst mat vid en strand med massa svenskar, midsommarstång och dans.
På lördag bär det av till Vancouver tidigt, med Ann och hennes svenska familj. För på lördagkväll, då ska jag se RIHANNA!!!!

Så ja, jag missar lövmarknad och svenskt sommarväder, men vad gör det när man har svensk-gänget i Seattle och sen ska få se Rihanna? Nae inte så mycket. Inget alls faktiskt.


Förra året. Kan någon förklara för mig varför jag klippte av håret?? ;(

funderingar

publicerat 2011-06-22 klockan 08:05:49
Idag fick jag mitt datum för flyget hem till Sverige!
Ärligt talat vet jag inte alls om jag vill eller inte vill. Känns så tidigt! Fast samtidigt är det ju inte det.
HUR har tiden gått så fort?
Ena stunden känner jag mig taggad för att komma hem men i nästa får jag ångest. För, ärligt, vad finns för mig i Sverige eller Karlskrona just nu? Mina kompisar och familj är det enda, och dem flesta pluggar (i annan stad t.o.m) och är upptagna. Och jag vill se mer, leva mer innan jag bestämmer mig för vad jag ska satsa på.

Idag slutade Alice skolan. Ett helt skolår har jag gjort läxor med henne, gjort lunch nästan varje dag, tjatat, gått till/med "walking schoolbus" och allt sånt. Det är det slut på. Nu blir det mer lek-tid, mer umgås och bara vara tid.
Denna vecka och nästa har jag båda barnen (förutom ons+fre då jag bara har Alice) och sen är det Camp för Alice i 3 veckor sen har jag båda i 3 veckor och sen är mitt år slut! Galet, ja.


Dagen spenderades med picnic (stavningen på svenska gick inte haha) i Solen med fina människor, nap och lite lek med Toby och hans bilar. Kvällen bestod av Mys och prat med favvis-dansken i solen och sedan på Barnes&nobles. Älskar att man kan sätta sig där och läsa tidningar och bara hänga. FinFint.

"Ice-cream" cruise @ Lake (onion?) Union

publicerat 2011-06-20 klockan 07:21:48

Tanya, Jag och en ny au-pair Tina

Känner ni igen huset?? Jomen visst är det "Sleepless in Seattle" - båthuset. Status på den? ;)

Another weekend passes by

publicerat 2011-06-20 klockan 06:05:33

Johanna är riktigt läskig, som ur en skräckfilm ju! haha, bra gjort där;) och gillar toffifee stavningen..

Filmkväll, bullbak, shopping, au-pairmöte, kyrka och lite sånt fint. Bra helg.

Nu ska jag hänga lite framför datoraren och sen blir det skönhetssömn. Denna vecka får Alice sommarlov så nu blir det lite extra-jobb. Men ska samtidigt bli kul att slippa tjata om läxa och istället ha lite mer lek med tjejen :)

I´m beatiful

publicerat 2011-06-18 klockan 03:39:26
Alice, 8 år:
"If the Greek Gods would have existed then you would probably be the daughter of Afrodite, because you are so beatiful"

Åh mitt fina lilla värdbarn. Gillar denna mot andra komentarer man får. Inte alltid lika snälla. Och hon var såklart dotter från gudinnan av visdom. Såklart!

lite svammel på en fredag och sådär

publicerat 2011-06-17 klockan 20:50:04
Hejtjena. Nu är det Fredag igen och denna helg är min Värdmamma iväg så jag är själv i huset. Mamman har bilen så idag blir det mkt promenad, men jag klagar faktiskt inte. Kan vara bra för mig;) Haha.
Nu har jag kommit igång med springning igen och oj vad bra det känns! Min class (total body condition) är slut, vilket är både skönt och lite tråkigt, så nu blir det jogging. Och när Ann kommer tillbaka från semester ska vi använda våra Groupons i en fitness lokal och göra lite hip-hop dans/zumba/step och annat kul! :D

Annars händer här inte så mkt. Blir nog lite matlagning här ikväll och näst sista au-pair möte på söndag. Annars har jag inga planer, än så länge. Nåt kommer det hittas på.
Men jag tycker Ann kan komma hem nu igen, hon har ju faktiskt varit borta ända sedan tisdag! Haha ;)

10 månader!

publicerat 2011-06-17 klockan 08:06:33
Idag har jag varit i staterna i 10 månader!! Kan ni fatta? Två ynka är kvar nu innan jag avslutar året med lite mer resande för att sedan åka hem till Sverige. Jag kan inte förstå. Åh vad jag kommer sakna min familj här och mina fina vänner (fast som tur är åker dem ganska nära mitt datum) och hela detta livet. Samtidigt måste jag säga att jag kommer vara redo, redo att lämna detta jobb och detta land. Jag har sett en massa och varit med om saker jag aldrig skulle varit med om hemma. Jag är så sjukt glad över tiden här och trivs verkligen, men nu börjar jag samtidigt känna mig redo att snart möta nya äventyr. Men, inte riktigt än, först ska jag ha en helt underbar sommar och njuta som bara attan!


(och på tal om hemresa, idag requestade jag mina hemrese datum!)

Juni = April??

publicerat 2011-06-15 klockan 08:55:51



Nu har jag fått lämna tillbaka objektivet till Ann, för det var ju hennes pappa ;)
Men tusen tack för lånet säger jag!


Kan någon säga mig vad det är för fel på vädret i denna stad? Mitten av Juni och jag frös i jeans+skinnjacka.
JAG PALLAR INTE MER MOLN!! Ge mig sommar och sol, innan jag blir deprimerad, tack!

Söt som socker

publicerat 2011-06-15 klockan 00:06:33


cutiest dog ever? Yes maybe.
Och inget kiss/bajs inne idag. hurra. Toby har gått utan blöja, på tiden att sätta fart ordentligt med potty-training. Nu ska vi hämta Alice. See ya!

Aldrig hund

publicerat 2011-06-14 klockan 07:33:15
Efter en tröttsam dag sitter jag och Ann och hänger i hennes säng.

Och vi har just nu en hundvalp i huset. Tills Onsdag. Sjukt söt. Men, jag måste skriva ner detta nu till mig själv i framtiden: ALDRIG HUNDVALP! Under dagen får jag ta hand om honom, och han kissad två gånger och bajsade en gång, INNE! Han och Daisy går inte bra ihop och jag ska hålla koll på barnen i samma veva. hujeda mig. Hundvalpar är mer jobb än barn, skoja inte.

Ne, nu blir det snart åka hem och sova, ska bara umgås liite till med Ann, imorgon åker hon iväg på 1 veckas semseter. Skönt för henne, mindre kul för mig ;)
tjoooo

pausa tiden, jag hänger inte med.

publicerat 2011-06-13 klockan 07:38:29
I helgen har jag fått säga ännu ett Hejdå. Denna gång till Madde, som åker på sin resemånad idag.
Snällaste, gulligaste Madde. Hon har varit lite som "Mamman" i vårat gäng;) haha. Alltid den mest ordningssamma, smarta som hållit koll på saker. En sån som alltid ställer upp också.

Men nu får man snart vänja sig vid sånt, om man nu skulle kunna vänja sig vid sådant här. För snart åker nästan alla fina människor. Efter början av Juli är det bara jag, Ann och Karin kvar, av hela svenska(/danska) gänget. Vad hände? Sen är det ju inte så himla långt kvar föräns är det JAG som säger hejdå. helt sinnessjukt.


madde, see you in Svedala;)

gårdagkvällen i bilder

publicerat 2011-06-11 klockan 20:16:25





Riktigt bra kväll igår.

min profilbild
bloglovin

Rebecka här. En 21 årig tjej som hösten 2010 flyttade till Seattle, USA, för att jobba som au-pair. Efter 1 år med en familj där jag tog hand om två barn, Toby 2 år och Alice 7 år är jag nu i en familj med 3 barn. En 4 årig tjej och två pojkar på 6 och 10 år. Här på bloggen får ni följa mitt liv som au-pair, allt från jobbet, vardagen, resor, vänner, Seattle, USA och en hel del bilder. Enyoj. Ps. Fotar med Nikon d60, don´t forget copyright!

Just nu i Seattle:
RSS 2.0