http://publishme.se/971575/settings/theme/templates/ Rebecka - Au pair i Seattle -

Söndag

publicerat 2012-01-29 klockan 23:38:26
Hur kan helgerna gå så fort?
Igår hade jag iaf ännu en bra kväll, potatissoppa och utgång efter det. Linda´s igen, vårt nya bar-ställe. Trevligt!

Idag har vi fikat på mysigt café och nu är mina kompisar på gymmet medans jag sitter hemma. Känner mig så off och trött nuförtiden. Måste nog skärpa mig med att dricka mer vatten, sova bättre och ta hand mer om mig själv. Men ska passa på att skriva klart CV och skriva lite mail till personer hemma i Sverige om framtiden. Jobbigt att tänka på men måste ju planera och vara ute i tid, för var sig jag vill eller inte ska jag hem om några månader. Och jag måste ha nåt att göra och se fram emot, annars kommer jag gå under.

Ikväll ska jag laga Baconröra till mina vänner. Det är ju söndags-middag på Queen Anne! ;)

Slappt

publicerat 2012-01-28 klockan 23:49:53

Idag har jag och Ann slö-morgon. Sov till 12, åt bagels till frukost och nu slöar vi i min säng igen, försöker bota min huvudvärk, börjar bli trött på den nu!

Senare sen blir det nog en sväng till u-village och ikväll ska vi laga potatissoppa. Gott!


Friday I'm in love!

publicerat 2012-01-28 klockan 06:12:19

Har haft en riktigt bra jobbdag idag! Ungar på bra humör och playdate med Ann. Åh jag älskar't!

Och som grädden på moset har det varit fint och soligt väder!


GRATTIS x 2

publicerat 2012-01-28 klockan 02:41:25

Igår fyllde fina Jasmine år och idag fyller bästa Mamma Eva år!

Har inte haft tid att ringa eller Skypea med er, men jag hör av mig till er båda i helgen!
Hoppas dagarna varit kanon, även utan mig haha! Love you<3


Sun Sun sun

publicerat 2012-01-27 klockan 01:38:09
Igår Skaffade jag mig Netflix, världens bästa sak. För mindre än 8 dolllar / månad (första månaden gratis) får man kolla på serier och filmer hur mycket man vill. och dem har ett bra sortiment må jag säga.
Massa bra!


Och Idag visade sig solen en stund, ÄLSKAR´T! Njuter av varje liten stund nu på vintern, för den är minsann sällsynt. Fast jag måste säga att jämför jag Januari förra året med iår, då är detta året SÅ mycket bättre! Bara väntar på att molnen och regnet ska komma på RIKIGT ;)
Men Kanske är det så att det verkligen var extremt förra året, som alla sa? Man kan ju hoppas på en bättre vår iår med lite sol.. även om jag inte tror så ;) haha.

Barnfri helg, lunchande & cupcakes

publicerat 2012-01-25 klockan 02:00:46
Helgen var riktigt bra, (som vanligt typ) och det var grymt skönt att kunna spendera mer än 2 dagar utan några barn i huset. Inte för att jag inte tycker om barnen, men efter att i normala fall ha barn i närheten någon gång under dagarna även på helger (svårt att inte när man bor hos dem) så är det skönt att ibland få vara helt "barnfri" haha.
Iaf, vi har bakat, varit ute och mött massa nya trevliga människor, sovit lite, haft vår numera söndags-rutin middag hos Jacob och Brandt och bara njutit av tysthet.


Igår hade jag och Riley, efter storytime, en trevlig lunch med Ann. Värsta lyxen är jobbet ibland ;)
Idag blev det bibblan och cupcake bak! Ikväll blir det nog god mat hos Ann, sista kvällen innan hennes v-familj är tillbaka igen. Och sen var det prat om att gå till en bar, men får se om jag orkar. Har nog sovit för lite på sista tiden för börjar få en huvudvärk som inte vill ge med sig.. Inte bra.

För övrigt säger Riley dem mest roliga sakerna ibland:

"sometimes I laugh like a boy"
"Holy cow cuddles (katten) that was a big sneeze!"
"How can it be sunny when it´s winter?" (jo, vi har soliga vinterdagar, inte så många bara haha)

Lussekatter i Januari. Yepp yepp!

publicerat 2012-01-23 klockan 03:17:40

Vi förlänger lite jul känsla och bakar Lussekatter! (så kan det gå när paket från Sverige kommer lite sent).
Mums vad gott!


YES it´s on and poppin, YES the party´s rockin

publicerat 2012-01-22 klockan 06:44:00


Time for some party rockin!
Fina vännerna och jag, såååå seriösa som vi bara kan vara en Lördagskväll<3

Äntligen Regn!

publicerat 2012-01-21 klockan 01:07:20
Trodde aldrig jag skulle säga detta, men, ÄNTLIGEN är regnet här!
Snön smälter och allt kan återgå till det normala. Inget mer vara fast i huset, inget mer ingen skola, inget mer inställda planer. Tack och lov!

Föräldrarna jobbade hemifrån idag igen, så vid 3-tiden åkte dem iväg med barnen till gymmet och jag begav mig till Ann. Hon har tomt hus i helgen och jag ska snylta på tystnaden med henne ;) haha. Nu ska vi baka kakor, ikväll blir det middag här och sedan barer för att fira en fransk kompis. Resten av helgen får vi se hur den ser ut, men kan knappt bli sämre än bra.

tjaao

Vitt

publicerat 2012-01-19 klockan 02:55:48

Centimeter av snö - ingen skola och föräldrarna jobbade hemifrån.
Åkte pulka och lekte i snön hela förmiddagen och sen mest bara slöat.

Det värsta med detta väder är att allt ställs in och planer ändras. Hade sett fram emot ikväll flera dagar men nu blev det inget av det, vilket är riktigt tråkigt!


Snö

publicerat 2012-01-18 klockan 04:57:06

Idag kom ännu mer snö och därför hade pojkarna ingen skola. Så det blev en fullspäckad dag med lek i snö, varm choklad & chili, filmmys, mer lek och fullt ös! Lite mysigt är det ändå, bara ganska komiskt hur Seattle hanterar snön. Och imorgon ska det komma mer snö, sägs att det ska bli mer snö än det varit på 20 år.. Yaay. Eller inte;)

Nåja, jag har ju en bra och stor bil så jag kunde ta mig hit (fast vägarna var inte hala, än) till ett mysigt café i Ballard med Ann och Kakan, tummen upp!


Hej mitt vinterland

publicerat 2012-01-17 klockan 08:31:23



17 månader i staterna & en fin dag.

publicerat 2012-01-16 klockan 09:23:56



Trots snö så hade jag hade en toppenmysig dag!
Söndagsfrukost hos Ann som var uppdukat när jag steg upp (tack!), byte av bil och slirade bara lite lagom med sommardäcken ;). Massa fotande i snö vid Washington University, en sväng till U-village och som avslutning på helgen blev vi bjudna på Chili av Jacob. MUMS!

17 månader i Usa. Sjukt, och jag förstår inte vart tiden tar vägen.
Nu ska jag sova, ny vecka imorgon. Hejsvejs.

Snö

publicerat 2012-01-15 klockan 21:37:13
Igår hade jag och Ann en toppendag i skidbacken. Stevens igen, oj vad bra backar dem har. Och nysnö och puder, kanon! Hemresan var dock ingen höjdare, igen. Man får nog räkna med massa trafik när man åker därifrån, HELT klart en nackdel.

Idag är det en trött Rebecka med huvudvärk och magont som vaknade upp. Börjar piggna till nu dock, vi ska ut och gå och fota. Idag har nämligen snön lagt sig över Seattle. Kul tänker ni, NEEEEJ tänker jag!
Snö här betyder KAOS. Inga saltade gator, folk kan inte köra, skolorna stänger, allt stannar upp. Precis som förra året. Och idag har jag lilla röda bilen, med SOMMARDÄCK. Hur jag ska ta mig hem, det blir intressant!

Nåja, snö är iaf fint så nu ska vi ut och ta fina bilder. Hejsvejs

Godnatt Amerika, Gomorgon Sverige

publicerat 2012-01-14 klockan 11:29:11
Helgen är här!
Veckan har bland annat bestått av: Födelsedagsfiranden, fin onsdagskväll med T&A och äntligen nya avsnitt av grey´s ;)

Nu ska jag och Ann sova, för imorgon blir det skidor! wooohooo


Mina små fina hjärtan<3

Tårta till vår kompis Jacob som fyllde år, och en lyckad överrasking. Glada miner blev det!

Hejdå julen! Pepparkakshuset blev uppätet och iväg kastat.

Riley frågade idag om vi kunde göra pepparkakshus nästa jul, när jag förklarade att jag inte kommer vara kvar utan då befinna mig i Sverige och att jag åker hem när sommaren börjar får jag kommentaren: "I´m gonna miss you" och strax därefter "I don´t want the summer to come".
Kommer det här med att lämna folk och platser alltid vara såhär svårt?

min profilbild
bloglovin

Rebecka här. En 21 årig tjej som hösten 2010 flyttade till Seattle, USA, för att jobba som au-pair. Efter 1 år med en familj där jag tog hand om två barn, Toby 2 år och Alice 7 år är jag nu i en familj med 3 barn. En 4 årig tjej och två pojkar på 6 och 10 år. Här på bloggen får ni följa mitt liv som au-pair, allt från jobbet, vardagen, resor, vänner, Seattle, USA och en hel del bilder. Enyoj. Ps. Fotar med Nikon d60, don´t forget copyright!

Just nu i Seattle:
RSS 2.0