http://publishme.se/971575/settings/theme/templates/ Rebecka - Au pair i Seattle -

Julmys

publicerat 2011-11-28 klockan 06:23:00

"liten crash"

Väcktes tidigt på morgornen av ett träd som föll rakt ovanför våra huvuden. Godmorgon! ;)

Helgen blev inte som förväntad, men den slutade ändå bra.
Vi kom iväg lite senare än planerat, men ändå i tid. Fredagen hängde vi i stugan, spelade kort och åt/drack gott.
Efter en KALL natt vaknade vi upp till REGN! Besviken blev jag tveksam till dagens skidåkning, och tyvärr blev mitt humör lite sämre än vad det borde ha varit. Vi gav oss dock ut i backarna, och jag är nu en erfarenhet rikare. Skidåkning i regn och 11 plusgrader! Dygnblöt blev man och snön var tung. MEN det gick fint att åka och vi (åtminstonde jag) hade riktigt kul åkning.
Efter nästan en hel skiddag var vi så blöta att det droppade om oss och vi gick tillbaka till stugan. Där väntades mat och en trevlig kväll bestående av spel, prat och gitarrspelande framför brasan. Dock hade jag ont från dagens skidåkning (och crashen jag och Kakan gjorde) så det blev hyffsad tidigt i säng för mig.
Söndag blev det städning och hemfärd.


Nu ska jag njuta av 1:a Advent. Ljus, röda nya lakan, Julmust, Julmusik och snart blir det film innan kudden väntar.
Hej<3

Skidor

publicerat 2011-11-25 klockan 08:10:39
Bästa Thanksgivingen.
Familjemys, GOD mat, football, spel-häng och chill.

Nu ligger jag hemma hos Ann, lycklig, taggad och förväntansfull med packad väska. För imorgon, efter omänskligt tidig shopping på black-friday, bär det av till Mount Baker för Skidåkning! Stannar ända till Söndag så hela helgen ska vi få åka! UNDERBART!

Såååå, see you later. Ha en bra helg, för det tänker jag ha! Puss

Happy Thanksgiving

publicerat 2011-11-24 klockan 23:51:06
Familj och vänner därhemma som jag fortfarande och alltid kommer ha kontakt med ,V-familjen, kompisar, resor, jobbet, landet, livsstilen.
Allt är bara så bra. Så mkt att vara tacksam för.

Jag har det sjukt bra, och jag vet att jag måste njuta till 100 procent av den tiden jag har kvar här. Alla människor jag umgås med, alla resor jag är med om, alla helger. Jag är Tacksam för upplevelserna detta år och att jag idag är vart jag är och den person jag är.
Jag är Tacksam för min familj därhemma, som kanske inte tycker det är kul att jag är så långt borta så länge men ändå stöttar och uppmuntrar. Tacksam för de vänner där hemma som fortfarande tar sig tid för att prata och hålla kontakten med mig. Det är svårt och vi förändras, men några av er vet jag att jag fortfarande har vid min sida när jag kommer hem, och det är jag är himla glad för. Så tack till er!
Tacksam för min V-familj här i Seattle. Så öppna, flexibla och Omtänksamma! Tänker alltid på att jag ska må och ha det bra. Har jag nåt problem, även om det bara är litet, då är dem där och hjälper.
Anns V-familj är också lite utav en extra-familj. Kan inte räkna gångerna jag varit i deras hus, ätit middag, kollat på film, pratat eller till och med passat barnen/hunden. Hos dem känner man sig alltid välkommen, knackar knappt längre utan bara kliver in ;)
Mina vänner här i Seattle är jag också himla Tacksam för. Inte en chans att mitt(mina) år skulle bli såhär bra utan dem. Några har nu åkt hem, men några är kvar. Oavsätt vad så har några av dem fått en stor del av mig, mitt liv.

Konstigt hur en del människor kommer in i ditt liv och helt plötsligt är det svårt att föreställa sig ett liv utan dem. Känns som att man kännt varandra sedan långt innan, när det egentligen bara är månader/nåt år.



HAPPY THANKSGIVING!

And the rain is back.

publicerat 2011-11-23 klockan 05:09:57
Regnperioden är tillbaka. Och antagligen här för att stanna ett BRA tag. Men vet ni, jag känner just nu att det inte gör så mkt. Jag är mer beredd denna gång. (Får se hur det låter i vår dock haha).


Sitter på ett Café i Capitol Hill med fina Ann. Dricker Chailatte och ska nu boka rum på ett skidhostel. För i helgen blir det skidåkning! Årets första, men inte sista ;) En mysig liten skid-weekend.

Idag hade jag en sjukt soft dag. Steg upp vid 7.20, gick runt i pyjamas till 9-tiden, Pappan var hos doktorn med Blake och hade bilen på förmiddagen (en bil har varit på lagning tills ikväll och mamman hade en bil) så jag och R hängde i huset några timmar. Runt 11-tiden vara pappan tillbaka och då stack vi till gymmet, jag sprang i 1 timme, simmade lite och sen åkte vi tillbaka till huset för lunch. Efter det "slutade" jag och hängde vid datorn ett par timmar.
Imonn har killarna halvdag, för på Torsdag är det ju som sagt Thanksgiving. Så nu har jag 1 jobbdag kvar denna veckan. Fint. Tack hej. Peace

Ny vecka

publicerat 2011-11-21 klockan 19:05:16

Bra start på min måndag. Sitter på Starbucks med Lill-tjejen och väntar på att det ska bli dags för simning.

Denna vecka är det kort vecka, Thanksgiving på torsdag! :)

Förövrigt, 13 timmars sömn på 3 nätter, inte att rekommendera. Lagom trött nu ; ) glad ny vecka folks!


Fredag

publicerat 2011-11-18 klockan 18:11:40

Härliga Fredag är här igen. Veckorna bara susar förbi! Veckan har varit bra med hyfsat snabba dagar och ungar på bra humör :)

Igår såg jag nya Twilight filmen på bio. Eller ja, inatt. Premiär i Usa klockan 12am. (ja, Sverige hade premiär före oss, hur hände det?) Så jag var hemma i säng vid 3am inatt. Kommer vara lagom trött sen ;)

Iallafall, idag blir det playdate med Ann! Hon är påväg hit med ungarna nu. Kanske till och med badar hot-tub sen, det är ju ändå Fredag!:)

Ps. Om 2 veckor blir det Florida med Ann.
Ps.2. I februari planerat vi en Mexico resa!
Soooool!<3


15!

publicerat 2011-11-17 klockan 01:44:08



Idag har jag varit utanför Sveriges gränser i 15 Månader! 15 hela månader.
Helt sjukt. Trivs som fisk i vatten. Samtidigt saknar jag människor så det gör ont ibland. Men så är väl livet antar jag.

Seattle är ändå världens bästa stad.

What to do?

publicerat 2011-11-17 klockan 01:36:28
Hade skrivit ihop ett långt fint inlägg om hur fin dag jag har, satt på Café med regnet fallande utanför och hur jag fått sluta tidigt. Om hur bra helgen kommer bli, att det snart är Thanksgiving, att vi ska laga köttbullar ikväll för imonn är det sista (ÄNTLIGEN!!!) engelska klassen och lite sådant. Men sen försvann internet och mitt inlägg försvann.

Kul! Nope. Men iallafall. Livet är fint. Hejsvejs.

Fint jobb

publicerat 2011-11-16 klockan 00:13:01



Parken och storytime, lunch och mys med Rylie och nu kom vi precis hem från promenad till coffee shop.
Jag älskar mitt jobb. (För det mesta, iallafall bra dagar haha)
Jag är sjukt lycklig över min v-familj och att få ha sådann tur med hamna i en toppenfamilj även denna gång.

Fina Seattle, Föralltid mitt hjärta.

Awesome weekends

publicerat 2011-11-14 klockan 06:44:45

Hektisk men bra helg!
Fredag: sovmorgon, klippning, matlagning, roller-skating party i Everett och nattmat på Dennys.
Lördag: Slöande på morgornen, gymmet, u-village och lunch med en tjej från Estland, Film hos Ann.
Söndag: Au-Pair möte Downtown, Massage!(välbehövligt!), skridskor med mina finingar och nu Desperat Houswife med Te.

Kakan ställde i Fredags en fråga som fastnat i mitt huvud: "when do an Adventure become your life?"
När blev detta äventyret mitt liv?


Ny frilla

publicerat 2011-11-12 klockan 02:17:00

Ledig Fredag! Sov till 10.30, städade upp i rummet och åkte till frisören. Färga utväxt och lite klippning.
Och nu är helgen här igen :D
Love it!


Lyx i vardagen

publicerat 2011-11-09 klockan 09:19:01

Måste bara få påpeka hur bra mitt är! ;)
Jag menar vad mer kan begära än att det är:

*öppet 24 timmar runt
*nytt och fräscht
*spa avdelning med pool som är två längder, bubbelbad och bastu
*handdukar man lånar, slipper därmed tvätt ;)
*variation på klasser vid bra tider
*Och bäst av allt: när man springen på t.ex. Löpband finns det stora tv:apparater på väggen + Liten tv apparat på själva maskinen. Du kan lyssna på musik eller välja kanalen du vill se på! Går till och med att koppla i IPod så man kan kolla på film.

OCH Ann och Kakan signade upp sig idag så nu kan vi pusha varann :) Nu ska vi komma i form igen, oj vad ja saknat träning!


I ate all of your Halloween Candy...

publicerat 2011-11-07 klockan 07:28:08
... Jag ÄLSKAR detta klippet! En tv-show hade nyligen ett projekt då dem ville att föräldrar skulle skoja med sina barn om att dem ätit upp deras halloween godis (big deal för ungarna här, och det är inte ett par bitar vi pratar om, utan påsar fulla av det). Dem skulle också filma detta för att sedan lägga upp på Youtube. Nästan alla barn blev helt galna, förstörda och grät, skrek som om världen gick under. Dramatiskt. (Varför man vill göra så mot barnen som förälder är ju en annan diskussion).

Men iallafall. Den här videon är min favorit. Inga skrikande eller storlipande barn. Söta underbart roliga barn. Älskar det:


"2 + 2 equals 5"
"Now You´re probably gonna have a bellyache"
"ÖÖhhhh You sneaky mom!"

TS3

publicerat 2011-11-07 klockan 06:34:18

Började dagen med en snabb tur på swedish cultural center och svenska pannkakor innan jag åkte och såg Toy Story 3 on ice! men min v-familj. Jag som har gjort lite konståkning tyckte det var lite intressant och förstår inte hur dem gör. Det ser ju så lätt ut för dem att snurra och hoppa.. haha. Efter det blev det middag på Red Robin och sedan avslutades kvällen med film här hemma. Mysig dag!

Nu ska jag hänga lite här vid datorn innan det är dags för sömn. Ny vecka imorgon.
Och det är redan November igen!!!! Hujedamig vad det går fort. Frost på bilen var det för första gången inatt också, INTE kul. Sommar var tog du vägen??


Hike

publicerat 2011-11-06 klockan 04:49:40
Tro det eller ej men idag åkte jag och vandrade. Mount Si, ca: 1 timme utanför Seattle, brant uppför och fin skog o utsickt. 2 timmars promenad blev det.
Kvällen består av Tacos och barhäng. Hörz


Downtown i trafik, man ser inte hur mkt bilar det faktiskt är. Men trafik i denna stad är inte att leka med!









min profilbild
bloglovin

Rebecka här. En 21 årig tjej som hösten 2010 flyttade till Seattle, USA, för att jobba som au-pair. Efter 1 år med en familj där jag tog hand om två barn, Toby 2 år och Alice 7 år är jag nu i en familj med 3 barn. En 4 årig tjej och två pojkar på 6 och 10 år. Här på bloggen får ni följa mitt liv som au-pair, allt från jobbet, vardagen, resor, vänner, Seattle, USA och en hel del bilder. Enyoj. Ps. Fotar med Nikon d60, don´t forget copyright!

Just nu i Seattle:
RSS 2.0