http://publishme.se/971575/settings/theme/templates/ Rebecka - Au pair i Seattle -

Fredag!

publicerat 2011-09-30 klockan 20:07:41
Äntligen, som jag längtat!

Börjar dagen med lite frukost och sen skickade jag iväg två av barnen till skolan. Efter det säger pappan att han sticker till gymmet, (jobbar hemmifrån idag) varav tjejen vill följa med. Så nu sitter jag här och tar det lugnt i min ensamhet. Skypar med fina vänner i Sverige och sådär.
Sen när pappan kommer hem ska jag nog ta Riley och åka och ha lunch med Ann i solen, piknick-mys! :)

Ikväll kommer fina tjejer hit och sedan åker vi på hus-party i Kirkland igen. Utklädda och fina kommer vi vara.

Ha en bra helg så hörs vi när vi höres ;) puss

Älskade Starbucks!

publicerat 2011-09-30 klockan 07:09:34

En fin vän, En god kaffekopp och en dator på ett Starbucks. Det är en bra höstkväll det.

Then and Now

publicerat 2011-09-29 klockan 00:24:06

New York, August 2010


New York, August 2011

Gomorron!

publicerat 2011-09-27 klockan 16:50:17

Hej folks. Klockan är halv 8 och jag sitter och väntar på att ungarna ska vakna och vilja ha frukost och sådär. Idag är hösten här, vilket betyder regn. Fin sommar vi haft, sol och varmt i sådär 3 veckor.. Nice?;)
Nåväl. Tur jag har mina fina vänner som gör allt bättre.

Ikväll börjar jag och Ann en Engelska Class på collage, spännande.. Inte världskul men det ger timmar och sådär.

Förövrigt testar jag nu blogg.se appen som äntligen (!) kommit! (lagom tills jag inte kan använda min Iphone förutom vid wifi)


<3 it

publicerat 2011-09-23 klockan 10:17:54



Grey´s Anatomy

publicerat 2011-09-23 klockan 09:23:13

Kvällen spenderades här, i soffan, framför säsongspremiär av Grey´s. Med Johanna och Kakan, M&M Pretzel och hög mys-nivå! Synd bara att det ska vara så himla mycket som händer i första avsnitten så man får ångest varannan minut. Tacka vet jag första säsongerna ;)


Jag har nu fungerande mobil igen, efter mycket om och men!
Ingen Iphone dock, den gick inte alls att fungera med nya operatören. Men men.
Hyffsad kamera är det iaf på den jag har nu (lånar mammans gammla blackberry).. alltid nåt.


Veckan rullar på och Imorgon är det återigen Fredag. (Det är ju inte alls så att jag har fått ett mönster på min bloggning? Neeejdå?? haha). Det blir en kortare jobbdag för mig. Börjar vanlig tid runt 7/8, få iväg ungarna till skolan, hitta på nåt kul med tjejen och sedan slutar jag troligtvis vid 1. Och då tar jag helg.
Nu säger jag godnatt!

sååååklart

publicerat 2011-09-20 klockan 07:12:41
Det där om att det bara skulle vara att sätta in SIM-kort i Iphonen var ju önsketänkande..
Så I eftermiddags åkte jag och min v-mamma till T-mobile store för att försöka reda ut problemet. (Efter att ha pratat en massa i tele med T-mobile service). Men efter massa om och men kan inte ens dem lösa det.

Så, nu verkar det som att jag får byta ut min Iphone och låna mammans gammla Blackburry.
Ingen Iphone. Ja, jag överlever. Men jo, det suger.

Who you are

publicerat 2011-09-19 klockan 09:45:36

Don´t lose who you are, in the blur of the stars.
It´s ok not to be ok.
Sometimes it´s hard to follow your heart.
Tears don´t mean you´re losing, everbody´s bruising.
Just remember who you are.


Ännu helg är förbi, helt sjukt hur fort dem går!
Fredagkväll blev det bio med fina tjejer. Lyckades smita in på två filmer till priset av 1, busiga oss!

Lördagen gjorde vi en roadtrip ner till Portland, Jag, Kakan, Ann och hennes syster Linda. Shopping stod på schemat och jag gjorde en del fina klipp. I Oregon är det ingen sales-tax, vilket betyder tax-free när man shoppar. Alltså, det priset som stog på varorna var det man betalade. ASNICE!! ;)

Idag hade jag Au-pair möte. Baseball match! Något som jag kände jag ändå ville se, när man nu är i detta land. Men oj vilken tråkig sport! Långtråkigaste jag varit med om tror jag. Men nu är det något att bocka av iaf.
Under matchen dog telefon-servicen på mobilen, för jag byter nu som sagt operatör. Så då åkte jag hem till Ann, eftersom jag inte kunde få tag på någon ;) Men hon var inte hemma så där satt jag med Anns v-familj, utan Ann!! Haha lite konstigt var det allt, men dem gjorde ett försök till att hjälpa mig med nya SIM-kortet, som såklart inte vill funka. Varför ska det vara lätt för? Nåja, imonn hoppas jag kunna lösa det så jag får ha telefon igen. Hade ju varit en fördel i vardagen?


Torsdag

publicerat 2011-09-15 klockan 22:59:01

Torsdag idag, denna veckan gar ovanligt sakta.
Idag har jag och tjejen varit pa gymnastik (eller hon har) och en liten runda i parken. Nu har vi en kort vilopaus och sen vet jag inte vad som sker. Om ett par timmar kommer pojkarna hem vilket betyder snack och homework, sen slutar jag. Helt Okej dag. Och Imorgon har jag playdate med Ann igen, finally! ;D

Nu ska jag fundera ut vad jag ska laga for mat senare, duktig au-pair, jajamensan s[klart! ;)


Misses

publicerat 2011-09-13 klockan 23:13:16




A part of my heart is empty. I feel like crying everytime I think of T and A, cause I miss them like crazy.

Dag 1, Zumba, IDOL.

publicerat 2011-09-13 klockan 06:59:16
Idag var det pojkarnas första skoldag, vilket betydde att jag bara hade tjejen största delen av dagen.
Det gick helt okej, nu kan jag börja jobba upp rutiner igen vilket känns skönt! :)
Dagen började kvart i 8 när jag hörde nån av barnen på övervåningen, (mina v-föräldrar åker tidigt så jag börjar jobba när barnen vaknar ungefär) så gick upp, såg till så att barnen blev påklädda, fick frukost och hade allt redo. Vid kvart i 9 gick vi ut på framsidan för att vänta på skolbusen, som kommer rakt utanför huset! Sedan packade jag lunch och grejer till mig och flickan och vi begav oss mot simmhallen. Där hade hon simmlektion och sedan lite lektid. När vi kände oss färdiga där åt vi lunch, åkte till parken och lekte, hem och lekte lite till innan pojkarna kom hem från skolan vid 3.30. Mellanmål, kollade läxor och sen slutade jag vid 5. Ungefär såhär ser dagarna ut nu, förutom att timmarna när pojkarna är i skolan kommer vi göra lite olika saker på. Hoppas på en playdate snart ;)

Efter jobbet åkte jag till mitt gym jag nu är med i, och körde lite Zumba. Jag älskar det, faktiskt. Ni ska se mig där jag står och shaekar loss haha. Eller ne, det är nog bra ni inte är där och ser mig, för skakar loss och ger allt gör jag vilket nog ser ganska roligt ut. Gymmet är nytt och superfräscht och det känns underbart att vara tillbaka på träning igen, har faktiskt saknat det! Nu ska jag bara få dit Ann också ;)

Ne, nog med babbel, blir ju snart en novell här. puss.


underbara helg i underbara soliga(!) Seattle

publicerat 2011-09-12 klockan 02:21:56


Helgen har spenderats i solen. Älskar verkligen sommaren här. Äntligen har vi fint väder. Tog bara 10 månader ;) Haha. Men nu njuter vi för fullt och laddar upp inför molniga och regniga månaderna vi vet vi har att vänta.
Igår låg vi vid poolen här i Shoreline och sedan på kvällen gick jag, Ann, Kakan, Ashanté, Hanna och Emma (två nya svenskar) på Konsert. LMFAO och Ke$ha var det denna gång. Bra var det, inte bästa, men bättre än mina förväntningar och oj vad kul vi hade. Efteråt gick jag och Ann till en bar och kvällen avslutades i Anns säng klockan 5. Idag har vi ätit svensk pannkaksfrukost, hängt på stranden i ett par timmar och nu har vi vilostund i någon timme för att sedan äta supergod Thai-mat på Queen-Anne.

Jag måste säga att trots jobbigt att byta rutiner, börja om från början med ny familj och allt sådant där är jag helt sjukt glad över att fortfarande vara här. Fortfarande gå på konserter, kunna njuta av soligt Seattle, kunna umgås med vänner, möta Amerikaner och fortsätta leva detta underbara liv. Helgerna gör det värt allt slit på vardagen.

Emma, Ashanté, Ann, Jag och Kakan på Ke$ha konserten, bild från Hannas blogg

so far so good

publicerat 2011-09-09 klockan 20:40:17
Hej igen. Jag lever och mår bra. Har bara inte orkat uppdatera här.


Jag bor nu då i nytt hus, ny familj och nytt liv (nästan, har fortfarande finaste vänner och finaste stad haha).
Allt går bra, börjar komma in i det nya mer o mer. Nu har jag ju börjat om med hela processen och får ännu igen gå igen olika känslor hela tiden. Berg och dalbana, det är nog det bästa ordet att beskriva ett Au-pair liv. Särskilt nu. Ena sekunden är jag glad, lycklig över att vara här och bara njuter. Andra sekunden undrar jag vad jag gör här, saknar folk hemma och har en liten hemlängtan. Men nu har jag också stunder då jag saknar min gamla v-familj och framför allt Toby, nåt så fruktansvärt. Går knappt en hel dag utan att jag tänker på honom och Alice, mina små busfrön.

Har jobbat sedan i Tisdags denna veckan (Måndag var en helgdag) och har då haft alla 3 barnen eftersom dem haft sommarlov. Det har varit kul att kunna lära känna dem lite, men samtidigt slitsamt för inte är det lätt inte! Men på Måndag börjar killarna i Skolan och då kommer jag ha tjejen på dagarna och sen allihopa några timmar på eftermiddagen. Så det blir nog bra :)

Idag jobbade jag ändast några timmar, mellan 12-3.30 ungefär. Himla nice. Sen har jag försökt fixa min telefon, verkar inte som att jag kan ha min nuvarande Iphone, för den är låst till ATT (teleoperatör) och det suger ju.. haha. Men får nog klara mig utan ett tag och sen byta till Iphone 5 eller en ny olåst Iphone 4. Man kunde låsa upp via internet, men känner jag mig själv så kommer jag bara ta sönder den genom att försöka.. Hehe ;)

Nu ska jag iväg till Ann och spendera kvällen med henne. Får se vad vi hittar på, men nåt kul blir det nog. Och Hela veckan har det varit sol och ska fortsätta vara i helgen! Har varit i mer än en vecka nu.. det är så man börjar fundera på om man är i rätt stad ;) MEN ÅH VAD JAG ÄLSKAR DET!!
Ska bli runt 30 grader också. så imorgon på dagen spenderar vi nog tiden i Pool-området som ligger här nära mitt hus. Sådant där Amerikanskt medlemskap pool, dit jag kan gå gratis och hänga. Hur nice liksom??

Hörs!

Washington DC

publicerat 2011-09-05 klockan 08:58:10
En av dagarna på min och Jasses resa tog vi en dagsutflyckt till inget mindre än USA´s huvudstad, DC!
Coolt att se vita huset och allt såndant där. Men annars var det inte roligaste staden, ganska död faktiskt. (Fast nu var det kanske så att vi kom dit en Söndag och endast var bland alla politik hus, så det är väldigt stor chans att det finns en mycket roligare del av staden som vi inte såg..)





Sista natten

publicerat 2011-09-03 klockan 08:17:41
Nu sitter jag här i soffan. Ska snart sova, sista natten i huset här på Greenwood. Riktigt känslosamt, vet att jag börjar bli tjatig, men jag har aldrig föreställt mig hur jobbigt det är att lämna. Jag säger bara tack och lov att jag kommer kunna komma och besöka denna familj fortfarande!
Jag är sjukt tacksam för detta året här, och för allt min värd-mamma gjort för mig. För hur bra stunder jag haft med familjen och barnen och hur jag fått vara en del av dem.


Så imorgon vid denna tiden är jag i ett nytt hus, ett nytt rum och ny säng. Är taggad, nervös, exhalterad och allt på samma gång. Uppdatering får vi se när det kommer, ska försöka meddela er hur allt går när jag kan.


min profilbild
bloglovin

Rebecka här. En 21 årig tjej som hösten 2010 flyttade till Seattle, USA, för att jobba som au-pair. Efter 1 år med en familj där jag tog hand om två barn, Toby 2 år och Alice 7 år är jag nu i en familj med 3 barn. En 4 årig tjej och två pojkar på 6 och 10 år. Här på bloggen får ni följa mitt liv som au-pair, allt från jobbet, vardagen, resor, vänner, Seattle, USA och en hel del bilder. Enyoj. Ps. Fotar med Nikon d60, don´t forget copyright!

Just nu i Seattle:
RSS 2.0